Út a művészethez

Amióta csak az eszemet tudom, festettem. Már gyerekkoromtól kezdve mindent le akartam festeni. Számomra ez volt mindig a legigazibb érzelemkifejezés. Ha valami megtetszett, egy természeti jelenség, egy épület, egy táj, egy arc, egy állat, egy pillanat, egy érzés, azonnal le akartam festeni, és így vagyok ezzel a mai napig is.

Amikor huszonévesen saját lakásom lett, rögtön berendeztem benne egy szobát, amit ennek szentelhettem, egy kis festőműhelyet magamnak. Pár évvel később ezt viszont már kevésnek találtam – nem feltétlenül a műhelyet, hanem azt, hogy a festést csak hobbiként műveljem.

Így hát arra jutottam, hogy nyitok egy saját galériát, vállalkozó leszek, és a hobbimból, meg mások hobbijából fogok élni, ugyanis nem csupán a saját festményeimnek szerettem volna kiállításokat szervezni ezen a helyen, hanem más művészeknek is bérbe akartam adni ezt a galériát, és segíteni nekik a szervezésben és persze a megvalósításban.

Ennek el is jött az ideje, összegyűjtöttem a pénzt, és meglett a helyszín. Szerveztem néhány kiállítást a saját festményeimmel, ezután pedig már más festők is megkerestek a saját munkáikkal kapcsolatban – így beindult az üzlet.

Az üzlet életben tartásához azonban szükségem volt egy autóra is – egy céges autóra természetesen. Egy járgányra, amivel szállíthatom a saját festményeimet, és amivel másoknak is segíthetek a szervezésben, amivel találkozókra mehetek az ügyfelekkel. A probléma az volt, hogy mivel még jogosítványom is csak nemrégiben lett, nem sokat konyítottam az olyan dolgokhoz, amik egy ilyen céges jármű kezelésével járnak.

Elkezdtem utánajárni a dolognak, kaptam is pár információ darabkát különböző ismerőseimtől beszélgetések folyamán, de még mindig fogalmam sem volt például, hogy mi az a menetlevél, vagy a menetlevél kitöltése mégis mit jelenthet.

Elkezdtem hát keresgélni az online világban ezzel kapcsolatban. Lassan kezdett tisztán látszani, hogy mi is ez az egész, és az is, hogy ez egyedül nem fog menni, hanem szakértői segítségre lesz szükségem ahhoz, hogy mindent úgy tudjak csinálni ez ügyben, ahogyan azt kell, és ne NAV-büntetés legyen a vége, ha esetleg kapok egy ellenőrzést.

Pár percnyi keresés után már meg is találtam a roadrecord.hu oldalt, ahol mindent megtaláltam, ami nekem kellett. Segítséget jelent az oldal rengeteg különféle dologhoz: útnyilvántartáshoz és az ahhoz kapcsolódó mindenféle ügy megoldásához – menetlevél kitöltéséhez, visszamenőleges útnyilvántartásokhoz, Google Maps utakból NAV-álló útnyilvántartás létrehozásához, és még sorolhatnám, hogy mennyi mindenre kínál megoldást az oldal.

Ezen kívül van még egy mobil applikációjuk is, ami nagyon nagy segítség lehet a modern technológia kedvelőinek – én is használom ezt az alkalmazást, megkönnyíti a mindennapokat, ahogyan az is, hogy a roadrecord.hu-nál helyetted csinálja meg az app a szükséges útnyilvántartásokat, dokumentumokat, így biztosan NAV-álló lesz és nem kell aggódnod azon, hogy valamit esetleg nem sikerült, segítenek abban, hogy hogyan használhatod a saját autódat céges utakra és hogyan takaríthatsz meg ezzel rengeteg pénzt.

A weboldaluk is kiváló, egyszerűen meg lehet találni mindent a témával kapcsolatban – ebben legördülő menük is segítenek, amik rögtön az ügyfélszolgálat telefonszáma alatt helyezkednek el (ami szintén hasznos, hogy ilyen jól látható helyen van feltüntetve legfelül középen), de ha esetleg ezekben a felsorolásokban nem találnád meg a neked kellő információt vagy segítséget, akkor használd bátran a keresőikont jobb oldalon a piros sávban!

Rendkívül gyors és profi segítséget nyújtanak, így ha bajban vagy és sürgős lenne a megoldás, akkor is keresd őket bizalommal!