Művészként, hogy találhatok diákmunkát?

Sok film, regény, önéletrajzi könyv beszámol a művészek hányattatott sorsáról. Az ember először azt gondolná, hogy ugyan, azért csak nem volt annyira keserves a helyzet, mint ahogy le van írva, meg van jelenítve. Szerencsére ezt nem tudom se cáfolni, se alátámasztani, mivel én jelenleg se túl jó, se túl rossz helyzetben nem vagyok. Amikor elkezdtem az egyetemen az iparművész alapképzést tudtam, hogy nagy fába vágom a fejszémet. Eleve művészként érvényesülni a mai világban nagyon nem egyszerű, de akkor ehhez még jön az is, hogy határozottan drága mulatsággá vált az élet. Ahogy sok más egyetemista, úgy én sem úszhatom meg sajnos, hogy dolgoznom kelljen. Arról nem is beszélve, hogy lehetőség szerint szerettem volna olyan helyen dolgozni, ami valamilyen kapcsolatban áll a művészettel. Őszintén szólva futottam a köröket, de sajnos nem jutottam dűlőre. De végül találkoztam a Topiwork diákmunka közvetítő szövetkezettel.

A Topiwork weboldalára viszonylag hamar rátaláltam. Jobban tetszett mint a többi iskolaszövetkezet oldala, ahol korábban nézelődtem. Valahogy átláthatóbb volt, könnyebben megtaláltam benne a fontos információkat. És meglepően sokféle állás lehetőséget találtam. És, amit szintén pozitívumnak tartok, hogy van saját blogjuk is, amin valóban hasznos cikkeket tesznek közzé. Szóval így első ránézésre, a Topiwork ígéretesnek tűnt.

A Topiwork-kel megtaláltam a tökéletes diákmunkát!

Úgy döntöttem, hogy nem keresgélek tovább, szerencsét próbálok a Topiwork iskolaszövetkezettel. Elolvastam a tudnivalókat, és belevetettem magam az állás lehetőségek átnézésébe. Az nagyon tetszett a Topiwork bemutatkozásánál, hogy elmondták, náluk fontos, hogy szakmai diákmunkákat biztosítsanak olyat, ahol akár a szakmai gyakorlatot is le tudják igazolni. Fontos szempont náluk továbbá, hogy hosszútávra jelentkezzenek egy-egy pozícióra a diákok.

Sajnos elsőre nem találtam megfelelőt, de nem keseredtem el. Kicsit furcsa is lett volna, ha elsőre sikerül találnom valamit. Egy héttel később újból szerencsét próbáltam a Topiwork oldalán. Most rám mosolygott a szerencse! Igazi álommelónak tűnt, azonnal le is adtam a jelentkezésemet. Igaz, hogy csak közvetve van köze a művészetekhez, de azért az is valami! A munkára jelentkezés egyébként nagyon egyszerű, mindössze a nevet, telefonszámot és e-mail címet kell először megadni, illetve az önéletrajzot feltölteni. Ezt követően fel fogják venni Veled a Topiwork kollégái a kapcsolatot, lesz egy rövidebb telefonos, vagy személyes elbeszélgetés. Néha az is előfordulhat, hogy tesztet kell írni. Ezt követően továbbítják a jelentkezésedet az adott céghez, ahonnan szintén fognak majd keresni.

A jelentkezési procedúra gyorsan lepörgött

A Topiwork-nél az adminisztráció sem ütközik nehézségekbe. Nincs hosszadalmas várakozás, fölösleges körök. Tényleg nagyon precízen és gyorsan dolgoznak. Az elbeszélgetés után már továbbították is a jelentkezésemet a cég irányába. Kellett ugyan várnom 2-3 napot mire onnan felhívtak, de erre számítottam. Volt egy rövid telefonos interjú a céggel is, de igazából ez már csak formalitás volt. Ezt követően már tényleg pikk-pakk meg volt minden, és néhány nappal később már munkába is állhattam. És, ami az egyik legjobb volt a dologban, hogy a szakmai gyakorlatomat is le tudta igazolni a cég, akik felvettek. Ha minden jól megy, akkor ez tényleg egy hosszútávú munka lesz, és akár az egyetem elvégzése után is maradhatok itt. Persze mellette a saját művészi tevékenységemet is szeretném folytatni, de jó ha van egy biztos munkahelye az embernek.

A Topiwork csapatát viszont mindenkinek csak ajánlani tudom, mert ők a legjobbak! Találd meg velük Te is álmaid diákmunkáját!