Művészeknek sem elengedhető a lakásbiztosítás

Megvolt az első kiállításom. Nem mondom, hogy rövid idő alatt sikerült átrágnom magamat a szervezés lassú, kínzó procedúráin, de nagyon megérte végül. Életem bulija volt egy menő budapesti galériában bemutatni a festményeimet. Ahogy azonban néztem őket, nem tudtam kiverni a fejemből, hogy milyen törékenyek.

Bárki bejöhetne és leverhetné őket még mielőtt a biztonsági őr meg tudná állítani abban, hogy tönkretegye életem munkáit. Elképzeltem, ahogy hetek…hónapok munkája a semmibe vész valami rosszindulatú, rosszakaró ember miatt, aki nem is méri fel, hogy micsoda kárt tesz az ember munkájában. A gondolatmenet hazáig kísért, belerondítva sikerérzetembe. Éjszaka izzadva keltem fel, mert azt hittem, hogy betörtek a lakásomba és tudtam, hogy tennem kell valamit ezzel kapcsolatban.

Másnap körbekérdezgettem a barátaimnál, hogy mégis mi lenne a megoldás. Mert most már nem csak a képeimet féltettem, hanem életem másik nagy munkáját, a házamat. Ők mondták, hogy ne parázzam szét magamat, csak egy jó lakásbiztosításra van szükségem. Nem tudtam hol találhatnék jót. Szerintük a pannonsafe lakásbiztosítás volt a legmegbízhatóbb, ők is ott kötötték. Megkértem hát őket, hogy írják le gyorsan a linket, majd haza is siettem, hogy minél előbb utánanézzek ennek a szuper oldalnak.

Meg is találtam ezen a linken és egy művészileg kifogásolhatatlan oldal fogadott. A színei rendben voltak, a formái is, látszott, hogy a designer egy igényes ember lehet és nem adták oda az első embernek a honlap tervezésének munkáját. Örültem, hogy ilyen számítógépes analfabétáknak, mint én, is könnyű volt navigálni rajta. Meg is indított a pannonsafe lakásbiztosítás oldalának letisztultsága és úgy voltam vele, hogy a következő műveimben én is egy kicsit átláthatóbb kinézetre fogok rámenni, mert annyira megnyugtatja az embert.

Elkezdtem hát olvasni a lakásbiztosítások tudnivalóit. Be kell vallanom, néha picit a fellegekben járok és az evilági dolgokkal nem foglalkozok ennyit. Ezért volt meglepő, hogy mennyi mindenre nem is gondoltam, hogy veszélyt jelenthet a kis házamra. Graffiti, rongálás, rablás, miegyéb, hogy csak párat soroljak fel közülük. Nem is értem néha, hogy mi lett volna velem, hogyha a pannonsafe lakásbiztosítás részlegét nem találtam volna még. A tudatlanság a legveszélyesebb dolog, azt hiszem Buddha is így gondolta, úgyhogy jó volt olvasni ezekről a veszélyekről, még ha bele is borzongtam a lehetőségükbe.

Nem kellett sok idő, hogy eldöntsem, a Pannon-Safe oldalán akarom megkötni a biztosításomat. Szemeztem idáig egy csinos, nagy „díjkalkulátor” feliratú gombbal, amit ki is próbáltam. Idáig azt hittem, hogy informatív volt az oldal, de most nyílt ki a világ előttem igazán. Át tudtam nézni minden költségemet és azt, hogy milyen szolgáltatást kapok cserébe.  Kicsit introvertáltnak mondhatom magamat, úgyhogy örültem, hogy előre szépen, a kis lakásom melegében el tudtam olvasni ezt a sok információt. Ha ezeket egy valódi emberrel kellett volna megbeszélnem, akkor nagy eséllyel összezavarodtam volna és nem is tudtam volna a végén, hogy mit akartam kérdezni, vagy mit mondott. Elolvastam még a véleményeket is az oldalról és mindenki azt írta, hogy a pannonsafe lakásbiztosítás az egyik legjobb hely, ha az ember nyugodt, biztonságos és kedves kiszolgálásra vágyik. Az összes korábbi félelmem el is tűnt azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a házammal, ha bármi baj történik, mindenkinek csak ajánlani tudom.