Majdnem készítettem egy weboldalt, de inkább kiszerveztem a feladatot

weboldal készítés

Nem olyan régen kezdtem a munkát egy művészeti galériában. Ez a galéria a belvárosban található, de ne egy hatalmas galériát képzeljétek el, ez egy kisebb, családias galéria. Már régóta vágytam rá, hogy ilyen helyen dolgozzak, elmerülve a művészetben.

Egyik nap felmerült, hogy a galériának nincsen weboldala, fellelkesülve gondoltam, ha már így elblogolgatok ezen a platformon, akkor felajánlom, hogy majd én elkészítem nekik a weboldalt. Mit gondoltok, mi sült ki ebből?

Hamar rá kellett jönnöm arra, hogy egy komplex weboldal létrehozása nem annyira egyszerű, mint az a blogfelület, ahol én könnyedén elkattintgatok. Sokkal mélyebb tudásra van szükség ahhoz, hogy egy valódi, jól működő weboldal készülhessen.

Végül úgy döntöttem, hogy kutakodok kicsit, ami meg is hozta az eredményt. Sok weboldal készítő cég közül találtam egy olyan weboldal készítéssel foglalkozó csapatot, akiknek a weboldala nagyon meggyőző volt. Nagyon fontos volt számomra, hogy olyan csapatot találjak, akiknek a keresőoptimalizálás is fontos szerepet tölt be a szolgáltatási palettájukban, hiszen nélküle ma már nincs értelme egy weboldalnak.

Ezen kívül a Keresőben Első nem sablonokból dolgozik. Valóban egyedi honlapokat hoznak létre az ügyfelek részére, így nem fordulhat elő az, hogy egyszer csak belefutunk egy olyan weboldalba, ami ugyanúgy néz ki, mint a galéria oldala.

Ami pedig kifejezetten szimpatikus volt számomra az a megvalósítási idő, amit ígérnek, hiszen sok más oldalon azt olvastam, hogy több hónapba vagy akár fél évbe is beletelik, mire elkészítik a weboldalt. Itt pedig azt olvastam, hogy néhány hét alatt már használatba is vehető a weboldal.

Az oldalukon találtam tíz olyan kérdést, aminek a megválaszolását követően a weboldal megtervezése beindulhat. Ezeket a kérdéseket összeírtam, hogy bent a galériában át tudjuk beszélni, hiszen nagyon átfogó, több témát érintő kérdéssorról van szó, de szerencsére ezeket is részletekbe menően kifejtették az oldalon. A részletes leírásnak köszönhetően pontosan lehet tudni azt is, hogy egy-egy pont alatt mire gondolnak, és nagyon jó példákat is megadtak, amik támogatták azt, hogy nagyon gyorsan végig tudtunk menni a megválaszolásokon.

Persze ez a sok kérdés először ijesztőnek tűnt, de beláttam azt, hogy ezeknek a megválaszolására mindenképp szükség van ahhoz, hogy egy külső szemlélő létre tudjon hozni egy olyan weboldalt a galériának, amire mi gondoltunk bent.

A tervezésről szóló bekezdésben is több pozitív információval találkoztam. Ez is alátámasztotta azt számomra, hogy náluk biztos, hogy nem babra megy a játék, és nagyon komolyan veszik a munkájukat. Itt a weboldal készítés igazi minőségi munkát takar.

Az is kiderült számomra, hogy a tervezés után egy látványtervet küldenek, majd pedig a látványterv elfogadása után következik a programozás, amikor azt a grafikai anyagot, amit bemutatnak nekünk a HTML és CSS nyelvekre fordítanak le, amibe meg se próbálok elmerülni, hiszen olyan távol van tőlem ez az egész.

Az alapos leírást végigolvasva arra jutottam, hogy egy igazán precíz és profi csapattól fogunk árajánlatot kérni,. Biztos vagyok benne, hogy a munka végére még több pozitív jelzőt tudunk majd elmondani róluk.