Kortárs művészeti kiállítás és Laumar InstanTENSE Plus

Y generációsként kicsit furcsának találom, hogy engem nem kapott el a hipszter divathullám, illetve az ezzel sokszor karöltve járó kortárs művészetek iránti rajongás. A környezetben viszont akadnak páran, akik bizonyos időközönként ellátogatnak egy-egy tárlat megnyitóra. Múlt héten el is rángatott az egyik legjobb barátnőm egy ilyen művészeti kiállításra, amit úgy gondolom utólag már bán, mert abszolút elvontam a figyelmét a festményekről és 1 percre sem hagytam, hogy csendben élvezhesse a remekműveket. Már a bejáratnál elkalandozott a figyelmem és mikor átadtuk a ruhatárosnak a táskáinkat, véletlen elejtettem az övét. Gyorsan belepakoltam a tartalmát, köztük egy jókora pénztárcát és egy Laumar InstanTENSE Plus nevezetű krémet is, de nem kérdeztem rá egyből mi az.

Amint beléptünk a galériába, egyből megakadt a szemem az ottlévő emberek arcán. Szembetűnő volt, hogy senki sem tűnt nagyon idősnek és mindenki nagyon adott a külsőjére. Leginkább az arcuk szépsége fogott meg. Öntudatlanul is megtapogattam az arcom és egy-egy kósza tükörben vagy tükröződő felületen vizslattam a saját, megviselt arcbőröm. A szemeim alatt jókora táskákat növesztettem, pedig a harmincas éveim elején járok. Mindenki azt mondja, hogy gyerek fejem van, de már látom a jeleit az öregedésnek és tagadhatatlanul elkezdtem ráncosodni. A fáradtság engem sem kímél. Elkezdtem faggatni barátnőmet, hogy ő milyen praktikákkal próbálja feszesen tartani arcbőrét és hogyan tüntetni el a szem alatti karikáit. Persze megpróbálta nagyon rövid, tömör és kitérő válaszokkal elhessegetni a témát, hogy visszatérhessen a galéria hangulatához, de nem hagytam annyiban.

Végül felhagyott a műélvezéssel és leültetett a galéria kávézó részén, hogy beavasson. Bár ő valójában nem keresett magának semmilyen krémet és elégedett volt a kinézetével, egyik ismerőse ajánlott neki egy olyan arckrémet, ami már rövidtávon is hatékonyan simábbá és feszesebbé teszi a bőrt. Az pedig külön bónusz volt számára, hogy csökkenti a szem alatti sötét karikákat és a száj körüli ráncaira is rendkívül hatékony.

Igazából sok hasonló krémet kipróbáltam már, persze mindenfajta rendszerességet mellőzve, de nem voltak pozitív élményeim. Ezt el is mondtam a barátnőmnek. Kicsit szkeptikus vagyok, viszont minden évvel egyre hiúbb és elszántabb (elkeseredettebb?) is, ezért tovább hallgattam.
Elmesélte, hogy a bőrtípustól függően kb. 6-10 óráig tart a hatása, viszont ha napi rendszerességgel használom, akkor hosszútávon is kifejti hatását. Neki kifejezetten száraz bőre van és rendkívül érzékeny szeme. Egész sűrűn fordult nála elő szemgyulladás bizonyos termékeknél, viszont ennél a szérumnál nem. Már a hosszabb távú hatásnál felkeltette az érdeklődésem, de ennél a résznél még inkább, mert az én szemem is egész érzékeny.

Megkérdeztem tehát a krém nevét, de többször elvonták a figyelmét az időközben megérkezett, szintén műkedvelő ismerősei. Így csak a sokadik alkalommal nyúlt bele az egyébként nagyon apró táskájába és húzta elő a Laumar InstanTENSE Plus krémet.

Gyorsan fel is akartam írni magamnak a nevét és folytatni a kérdezősködést, csakhogy egy Luca nevű cserfes nő a társaságból kikapta a kezemből. Széles vigyorral lelkendezett és hadonászott a szérummal. Elvileg ő is pont Laumar InstanTENSE Plus szérumot vett a szemközti patikában! Kelletlenül magamra erőltettem egy félmosolyt és visszakértem, hogy pontosíthassam a termék nevét. Barátnőm viszont megállított a jegyzetelésben, és kedvesen felajánlotta, hogy tegyem el a krémet és próbáljam ki, neki úgyis van otthon még.

Izgatottan, de akkor még nem túlzottan reménykedve csúsztattam bele a táskámba. Azóta eltelt már pár nap, rendszeresen kentem a bőröm, különösen a szemem alatt és sokkal frissebbnek és szebbnek látom magam. A páromtól is több bókot kaptam!