Kiállítás és arcplasztika

Amikor csak időm engedi szeretek festeni. Tudom, hogy ez nem egy mindennapos hobbi, de engem totálisan kikapcsol és mellette még kreatív is. Ilyenkor csak magam vagyok és teljesen át tudom adni magamat a művészeteknek és az alkotó munkának. Komoly kis felszerelést is vásároltam már hozzá és szinte csak a műterem hiányzik, ami jelenleg a nappalim, mert ugye a lakás mérete azért határt szab ennek a hobbinak.

Emellett persze nagyon szeretek kiállításokra és galériákba járni. Itt sokszor inspirációt is gyűjtök a saját képeimhez, de nagyon szeretem nézegetni mások munkáit is, hiszen annyi tehetséges festő és művész van közöttünk.

Legutóbb egy ilyen galéria megnyitójára eljött velem az egyik barátnőm is, aki csak úgy ragyogott. Ez nem volt meglepő, mert egy arcplasztikai műtéten esett át a Kelemed plasztikánál, amelyet a Plasztika Info, egészen pontosan a plasztika.info.hu oldalon talált. Tényleg meglepődtem, mert szinte éveket fiatalodott köszönhetően ennek a kezelésnek. Meg is kértem, hogy meséljen egy picit róla.

Maga a műtét egyáltalán nem fájdalmas, nem kell tőle félni, nagyjából olyan 45-50 percet vesz igénybe és semmi maradandó nyoma nem keletkezik, mert egészen egyszerűen nem ejtenek metszéseket, így hegek sem alakulhatnak ki. Sokan ettől félnek a legjobban, hogy mi lesz akkor, ha felvágják az arcukat és esetleg nem sikerül a műtét, akkor hogy fognak kinézni utána. Ez itt nem így van. Sőt, még komplikációk is nagyon ritkán fordulnak elő és már rengeteg műtétet elvégeztek ezen a klinikán.

Elsősorban azoknak ajánlott, akik már középkorúak és szeretnének az arcukon változtatni. Még úgymond nem lóg az arcuk, de ugyanakkor már az idő előrehaladtával kissé megereszkedett és ezt úgy élik meg, mint esztétikai probléma, amely mely zavaró.

A műtétet helyi érzéstelenítővel kezdik vagyis a problémás területet teljesen elzsibbasztják. Hatalmas nagy előnye, hogy egyáltalán nem ejtenek metszéseket, így attól sem kell tartani, hogy esetleg hegek keletkeznének az arcon. Nagyon sokan ettől félnek és ezért nem mernek belevágni egy ilyen típusú kezelésbe. A műtétet követően nagyjából olyan 3-4 napon belül normalizálódik a helyzet és komplikációk szinte egyáltalán nem szoktak fellépni, így ezt a tényezőt akár ki is lehet zárni. Ami viszont elő szokott fordulni az a bőrpír, a véraláfutás és a duzzanatok, de ettől sem kell tartani, mert kapunk egy bizonyos krémet, aminek a segítségével teljes mértékben el fog múlni.

A beavatkozásokat ezen a klinikán általában csütörtöki napokon végzik, ami azt is jelenti, hogy utána az egész hétvégét pihenéssel tudjuk tölteni és hétfőn akár már dolgozni is lehet menni. Ez azért is nagyon praktikus, mert így csupán két nap szabadsággal meg is lehet úszni az egészet és még akár egy jót is tudunk pihenni.

A Plasztika Info oldalon rengeteg hasznos információ mellett azt is olvashatjuk jó tanácsként, hogy a beavatkozást követően minimum 4 hétig tilos szoláriumba menni, napozni, illetve komolyabb sporttevékenységet végezni. Emellett pedig minimum 6 hétig egyáltalán nem ajánlott kozmetikai kezelésre sem menni, mert az irritálhatja a bőrt és a gyógyulás érdekében minden óvintézkedést meg kell tenni.

Az említett oldalon egyebek mellett részletesen olvashatunk arról is, hogy még milyen típusú beavatkozásokat végeznek, mint a férfi vagy női mellplasztika, a zsírleszívás, de lehetne még hosszasan sorolni.

Többször is megdicsértem a barátnőmet, mert az eredmény tényleg önmagáért beszél.