Finom művészet, de mennyibe kerül? A fagyi gépek ára nem piskóta

Főleg a nyári időben az ember nem tud meglenni fagyi nélkül. Szinte minden nap járnak a fagylaltos kocsik, és az összes fagylaltozó nyitva van. Az ember gyönyörködhet a szebbnél szebb, és ami még jobb, finomabbnál finomabb fagylaltokban. De miért kerülnek ennyibe? Úgy tűnik minden nyárral egyre drágább, mitől lehet ez?

Nos az biztos, hogy az egyik része maga a fagylalt gép. A Dealer – Gastro & Ice Dealer egy étel és ital gépekkel foglalkozó cég. Az ő oldalukon néztem utána, mennyit kóstál egy-egy fagyi gép. Attól függően milyen (lágy vagy hagyományos), olyan 2 millió környékén áll meg mind a kettő. Ami azért nem egy kis összeg, és be kell kalkulálni az árba. Arról nem is beszélve, hogy az általam megnézett gépek többsége használt, így az áruk is kedvezményesebb, mint egy vadi új gépé.

Azoknak, akiknek felkeltette a Dealer – Gastro & Ice Dealer az érdeklődését, itt megjegyezném, hogy egy tapolcai cégről van szó. A használt termékeikre három hónap garanciát tudnak adni, az újakra pedig egy évet, és a szállításban, előre egyeztetés után tudnak segíteni. Ugyan így a nem fagyis termékeikkel, hiszen azokból is van bőven: fagyasztók, sütők, sütőipari gépek, húsipari gépek sőt még csomagolók is.

Engem nagyon elképesztett, hogy mennyi mindent lehet itt megtalálni. Az ember annyi mindent adottnak vesz, el sem gondolkozunk, hogy mi honnan kerül oda mondjuk a húspult a húspultba, és hogy egy-egy ilyen berendezés mennyibe kerül.