Fessünk levendulafelhőbe burkolózva a még teljesebb kikapcsolódásért!

Álljunk meg egy ecsetvonásra

Akik rajonganak a képzőművészetért, bizonyára eljutottak már arra a szintre, hogy tudatosítsák magukban: eme hobbi az egészségünkre is jótékony hatást gyakorol!

A reneszánsz kor óta a társadalmi életnek kifejezetten elismert területe a képzőművészet, de a festészet például történelmi kortól függetlenül mindig remek hobbiként is szolgált. A modern korban különösen is felértékelődött a szerepe, hiszen egyre inkább és egyre vadabbul rohanó világunkban alkalmat biztosít számunkra egy kis szünetre, megállásra, ellazulásra.

Az alkotás öröme a testet is megörvendezteti

Mivel az alkotó a festés közben a részletekre összpontosít, ezáltal folyamatosan javul a koncentrálási képesség és a memória. Akár egy nagy vonalakban megfestett háttér kialakításáról legyen szó, akár egy rendkívül részletgazdag kép megalkotásáról, a kézügyességünk mindenképp finomodik, a motorikus képességeink fejlődnek, és a koordinációs képességeink erősödnek. Annak hatására, hogy a festés során a figyelmünket kizárólag a megfelelő színhasználatra, a formák kialakítására és az adott technika kedvező alkalmazására fordítjuk, az agyunkat aktívan és teljesen lefoglaljuk. Ez azt eredményezi, hogy könnyebben távol tarthatjuk magunktól az előnytelen gondolatokat és a negatív érzelmeket, amik egyébként stresszt, szorongást vagy rosszkedvet okoznának. A figyelem koncentrálása ráadásul kedvez az izmok ellazulásának, a légzés megfelelő szabályozásának, valamint akár a fejfájás elmúlásának is. Ennél fogva egyértelműen segít a feszültség oldásában.

Festés a lila árnyalataival fűszerezve

Hát még ha a festés örömét társítjuk is egy kis fizikai behatás okozta jótékony hatásokkal, mégpedig a levendula illóolaj belélegzésének szervezetünkre gyakorolt előnyös befolyásával! Amint a humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj weboldal részletes leírása is beszámol róla, ennek az olajnak a friss, virágos illata elősegíti a stressz leküzdését, oldja a feszültséget, és nyugtatóan hat. Nagyszerűen kiegészíti tehát mindazon jótékony ingereket, melyek a festés élvezete közben érnek minket. A levendula illóolaj alkalmazása a festés közben a lehető legtökéletesebb kombináció a teljes spirituális és testi felfrissülés eléréséhez. A kettő együtt igazi mentsvárként szolgálhat a minket bedaráló hétköznapok forgatagával szemben. Készítsünk hát tudatosan helyet és időt eme minden szempontból előnyös tevékenyégnek, és fogjunk neki az illóolaj beszerzésének is!

Úszunk a levendulakínálat bőségében

A Humanity Áruház számtalan változatban és kiszerelésméretben kínál számunkra levendulaolajat, hogy festés közben erősítsük a minket érő kedvező impulzusokat. A spanyol lavandin grosso növényfajból készült illóolajból választhatunk akár egy literes üvegnyit is, de akár nem több mint 10 millilitert is rendelhetünk belőle. A francia eredetű levendulából gyártott 100% tisztaságú természetes levendula illóolajból is elérhető háromféle kiszerelés: 10, 50 vagy 100 ml-e méretben. Rendszeres illóolaj párologtatáshoz nyugodtan ruházzunk be egy fél deciliteres kiszerelésbe, ennyi belátható időn belül el tud fogyni gyakori használat mellett. Ennek az illóolajnak a javasolt használatáról szintén a humanityaruhaz.hu/termek/levendula_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalon tájékozódhatunk.

Már csak a párologtató eszköz hiányzik

Szintén a Humanity Áruház figyelmességének köszönhetően az illóolajokhoz megfelelő párologtató készülék is rendelhető a webáruházból. A beszállító partnerek szigorú ellenőrzésének hála, mind az alapanyagok, mind az elektronikus berendezések megbízhatóságáról könnyen meggyőződhetünk. Alapvető elvárás ugyanis, hogy a magyar és nemzetközi beszállítók egyaránt az ISO és a HACCP minőségbiztosítási rendszerekkel működjenek, így elkerülhetővé válnak a kellemetlen meglepetések. A párologtató diffúzorok ultrahanggal üzemelnek, ami nem teszi ki az illóolajokat hőhatásnak, elkerülve ezzel kémia szerkezetük módosulását. Ráadásul az így keletkező hideg párában a részecskék sűrűsége is magasabb lesz, így hatékonyabbá válik a párologtatás, mint hagyományos módszerek esetében.

A webshop gondosságát jellemzi, hogy a rendelhető diffúzorok igazán csendesen működnek. Festés közben ez kiemelkedően fontos szempont, hiszen hiába a számos jótékony hatás, ha mindezekbe belerondítana egy zavaró, fület sértő zaj, amivel esetleg a készülék működése járna. A diffúzorok esztétikailag is felemelő látványt nyújtanak. A lenyűgöző formatervezéshez kétféle választható faerezetű minta társul, így az összhatás tökéletes. A készülék a festéshez funkcionálisan szervesen kapcsolódó, valamint szépségében is remekül illeszkedő kiegészítővé válik, legyen szó akár lakásunk egy rejtett kis zugáról vagy egy valódi profi műteremről.