Egy restaurátor autója sem lehet ápolatlan

A művészet szerves részét képezte mindig is az életemnek, és bár annyi kreatív energia sosem szorult belém, hogy magam is erre az útra lépjek, mégis, a magam módján megtaláltam a boldogságot. Restaurátor lettem, olyasvalaki, aki a maga tudását és tehetségét arra használja, hogy régi korok mestereinek munkáit hozza újra a legjobb formájába. Lehet erre azt mondani, hogy megúszós taktika, valahol a lelkem mélyén talán egy kicsit még el is ismerem, de tudjátok mit nem akarok csak úgy megúszni? Az autóm állapotát. Szegényke már akkor se volt szép, mikor megvettem, ám a velem töltött évek csak még kopottasabbá tették szegénykémet. Műszakilag nincs baja, a külcsín az, ami hibádzik. Igazából csak korábban rá kellett volna venni magam, hogy foglalkozzak vele, de mindig volt valami fontosabb. Pedig nem kéne hozzá más, mint egy polírozó készlet, és a két kis ügyes kezem. Hála az égnek egy kolléga megmutatta, honnan tudok jó áron, kitérőzés nélkül, kényelmesen venni, én pedig hallgatni szoktam a jó tanácsra.

polírozó készlet

Mivel én csak használni tudom a kocsikat, vigyázni rájuk nem, így nem csoda, ha ráfért már egy fényezés a kicsikémre. Igen ám, de a gyakorlat hiánya ebben is kiütközött, ugyanis ötletem se volt, hogy honnan szerezzek hozzá pasztát, eszközöket, ilyesmit. Nem átallottam ezt a problémámat a munkatársaimmal is megosztani, de szerencsére az egyikük nagy kocsiguru, szabadidejében egyébként autókat restaurál, és ő ajánlotta az olajwebshop.hu oldalt. Állítása szerint ha polírozó készlet kell, akkor tőlük rendeljek, mert gyorsan kiküldik, és nagyon jó áron adják a dolgokat. Még sosem hallottam korábban erről a webhelyről, de most eldöntöttem, hogy mindenképpen megnézem és rendelek, mert tarthatatlan volt az állapot. Ha már megvolt bennem az elszántság, akkor miért visszakoztam volna?

Szóval felkerestem ezt a motorolaj szakkereskedést, amit ajánlottak, és ahol természetesen az olajokon kívül mindenféle ápoló és tisztító készítményt is lehet rendelni. Engem jelen esetben inkább ez az utóbbi érdekelt, szóval ott nézelődtem polírozó készlet után. A helyzet az, hogy sajnos ilyet konkrétan nem találtam, amit a kolléga mondott, bár lehetséges, hogy ő már régebben járt itt, mindenesetre másik fajtát tudtam rendelni. Kis utánanézés, tájékozódás, és már tudtam is, mire van szükségem. Szerencsére ezen az oldalon szép, kerek termékleírások vannak, így a hozzám hasonló laikusok is el tudnak igazodni rajta. A megrendelés, fizetés simán ment, és a csomag is elég hamar megérkezett. Benne volt minden, amit rendeltem, szóval már csak a következő elhatározás hiányzott: nekiállni, és a polírozó készlet segítségével visszaadni a kocsim fényezésének régi csillogását.