Egy fotókiállítást is tönkretehet, ha eldugul a WC!

Régi álmom vált valóra, amikor egy fotókiállítás megszervezése, koordinálása lett az én feladatom. Az egyik kedvenc műveszeti ágam a fotográfia, nagy rajongója és lelkes gyakorlója vagyok már évek óta, így minden feladatnak örülök, ami által kapcsolódhatok a fényképműveszetek világához.
Szívem, lelkem beleadtam ebbe a kiállításba. Egy pályázattal kezdtük, mely során adott témában küldhettek amatőrnek számító, feltörekvő fényképészek fotókat, melyek közül a legjobbakat bemutattuk a kiállításon.

Minden a legnagyobb rendben ment eleinte. Az emberek el voltak ájulva a képektől, egyre többen és többene jöttek megnézni ezeket, a fotósok pedig hálálkodtak megállás nélkül, hogy mekkora lehetőséghez segítettem hozzá őket. Határtalan örömöm azonban gyorsan szertefoszlott: egy óriási, rendkívül kínos probléma kis híján tönkretette a kiállítást, amin oly sokat dolgoztam. Eldugult a WC!

duguláselhárítás

Nem győztem elnézést kérni, amikor megkerestek a problémával. Nem volt több mosdó helyiség, hiszen nem nagy kiállításról beszélünk, és már így is többen sorakoztan lábukat szorongatva, toporogva, hogy bejussanak. Hát, el kellett keserítsem őket, most nem fognak.

Így nem lehet kiállítást üzemeltetni, hogy nincs mosdó. Kellemetlen, és tudtommal nem is szabályos.
Miután kimagyaráztam magam az embereknek, muszáj volt megoldást keresni. Addigra már az egyik kolléga beleásta magát a duguláselhárítás témájába, így rögtön tudta, kit kell hívni. Szerencsém volt, hogy valaki a helyzet magaslatán van, ugyanis engem már a sírás kerülgetett ekkorra.
A telefonban készségesen fogadták a hívásom. Elmeséltem, hogy egy kisebb árvíz alakult a mosdóban, nem megy le a WC, bűzlik a szennyvíz, az emberek pedig a mosdóajtóban toporognak, vagy épp lelépnek a kiállításról, hogy elvégezhessék a dolgukat valahol máshol.
Kedvesek voltak, feltettek még néhány kérdést, amellyel tisztáztuk a helyzetet, és megnyugtattak, hogy mivel egyértelműen SOS helyzet áll fenn a mi esetünkben, egy órán belül kint lesznek, hogy megoldják a gondot. Hangzatos ígéret volt, ám kicsit szkeptikusan álltam hozzá. 1 óra nagyon rövid idő.
Meglepetésemre tartották a szavukat! 38 perc múlva meg is érkeztek szakemberek.

Látszott rajtuk, hogy nagyon profik. Egyből tudták, mi lehet a probléma forrása, és nekiláttak elhárítani a dugulást.
A fejlett eszközökkel, amiket hoztak, nem tartott tovább mindez bő félóránál. Álmomban sem hittem volna, hogy ez ilyen könnyen meg fog oldódni! Ámultam és bámultam.

Sosem néztem még hősként egyetlen duguláselhárítóra sem, de ennek is eljött a napja. Nem győztem hálálkodni nekik! Minden pénzt megért most ez a gyors segítség.
Miután ezredszer is elmondtam, hogy köszönöm nekik, végre hagytam szóhoz jutni őket is. Elmondták, mi okozhatja a dugulást, és azt is, hogyan előzhetem meg. Természetesen nem tudok minden ember felett állni és figyelni, mit dob a vécécsészébe, de egy tájékoztató elhelyezése hasznos lehet. Ha ki van írva, hogy miket nem szabad lehúzni, akkor csökkenhet az újabb dugulás veszélye.

Nagyon örültem, hogy ezen is túl voltunk. A számukat elmentettem, ugyanis a személyes találkozón kiderült, hogy nem csak duguláselhárítással foglalkoznak, hanem víz-gáz- és fűtésszereléssel is foglalkoznak, ráadásul nem csak Budapesten, hanem egész Pest megyében vállalja a cég a megkereséseket.

Soha nem lehet tudni, mikor van szükség ilyen segítségre, és a legjobb, ha csakis hozzájuk hasonló, magas szaktudású személyekre bízzuk magunkat!
Legyen szó akár szerelésről, akár duguláselhárításról, csakis őket fogom keresni a jövőben!