A barátnőm nem tudott sokáig maradni a megnyitón

A múlt hétvégén egy új galéria megnyitójára voltunk hivatalosak két barátommal. Aki meghívott minket, ő a közös barátunk, akivel már ezer éve ismerjük egymást és mindig is rajongott a művészetekért. Ez a hobbija és ez az élete is.

Régi vágya volt ez a galéria, amit szeretett volna megnyitni és most végre sikerült. A megnyitóra meghívott egy csomó embert, de főleg a barátokat, közeli ismerősöket és olyanokat is, akiket a művészvilágból ismer.

A megnyitón az egyik barátnőm mondta, hogy nem tud sokáig maradni, mert az építendő házuk acélszerkezetéhez most intézik a lángvágást. Nagyon meglepődtem és egyből kérdeztem, hogy honnan szerzett tudomást lángvágásról.

Emesélte, hogy egyszerűen rákeresett az interneten, arra amire szükségük volt éppen, és véletlenül meglátta a következő hirdetési szöveget: “Lángvágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma, lángvágás, gépi forgácsolás“. Megnézte a weboldalt, megtetszett nekik, és pont ez az, amit kerestek.

A cég egyik legfontosabb tevékenysége -sok más mellett- a lángvágás. Ahhoz, hogy tökéletes munkát tudjanak végezni 2 darab 4 fejes és 1 db 6 fejes lángvágógép áll a rendelkezésükre. Egészen pontosan 3 db CNC vezérlésű Messer márkájú lángvágóval rendelkeznek. A gépekkel, melyek különböző méretű asztalokon helyezkednek el, általános rendeltetésű szerkezeti acélokat és ötvözött acélokat lehet vágni 4 ezer és 12 ezer mm táblaméret között, illetve 4 és 350 mm között egészen pontosan.

A 3 féle vágógép nagy mértékben megkönnyíti a munkájukat, mivel lecsökkenti a vágásra szánt időt, illetve nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé, hiszen egyedi igényeket is teljes mértékben ki tudnak elégíteni.

Odafigyelnek arra, hogy az általuk vágott felületeket mindig gondosan megtisztítsák köszörűvel, nem hagyják úgy koszosan és piszkosan, hiszen ez problémát okozhat a későbbi felhasználás során. A szép vágási felület eléréséhez az alább felsoroltakon kívül még propángázt használnak, hogy minél precízebb legyen a munka.

Ebben a szektorban rendkívül fontos a minőség biztosítása. Pontosan ezért már korábban beveztték az MSZ ISO 9001:2015-ös szabvány szerinti minsőgéirányítási rendszert. Ehhez kapcsolódóan nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az összes dolgozó felősséggel tartozzon az általa elvégzett munkájáért és azt a lehető legmagasabb színvonalon végezze. Persze nagyon fontos az is, hogy a már meglévő partneri hálózatot is folyamatosan fejlesszék és fenntartsák.

MIndehhez csak annyi kellett, hogy a barátnőm véletlenül megpillantsa a következő hirdetést: “Lángvágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma, lángvágás, gépi forgácsolás”.